Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Катар и

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Катар и
Коментари Харесай

САЩ към страните от Залива: Намерете решение

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи, че Катар и четирите арабски страни, които постановиха протест на дребната, само че богата прилежаща страна, би трябвало да седнат на масата за договаряния, с цел да се опитат да намерят решение, съобщи "Ройтерс ".

Вярваме, че нашите съдружници и сътрудници са по-силни, когато работят дружно за една цел, за която всички сме съгласни, че е прекъсването на тероризма и противодействието на екстремизма, се акцентира в изказването на Тилърсън.

Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства изпратиха лист от претенции от 13 точки, който явно цели да унищожи катарската политика на интервенция, която страната води от две десетилетия и която провокира гнева на съседите му. Кувейт играе посредническа роля в спора.

Катар стартира деликатно да преглежда и обмисля серията от претенции, показани от Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия и ОАЕ, акцентира Тилърсън, представен от ДПА.

Макар че някои от детайлите ще бъдат доста сложни за използване от Катар, има обилни области, които дават основа за нескончаем разговор, който да докара до разрешаване на казуса, добави той.



Исканията на четирите страни включват затваряне на телевизия "Ал Джазира " и спиране на връзките с Мюсюлманските братя, отбелязва АП. По-рано Тилърсън настоя, че всички претенции би трябвало да бъдат "разумни и вероятни ".

Държавният секретар на Съединени американски щати прикани и за по-спокойни изявления, като акцентира, че те също биха помогнали за понижаване на напрежението. Той добави, че Вашингтон ще продължи да поддържат стеснен контакт с всички наранени страни и че поддържат посредническите старания на Кувейт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР