Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че ще напусне

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че ще напусне
Коментари Харесай

Тилърсън на прощаване: Надминахме очакванията за Северна Корея

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че ще напусне поста си в края на месеца, откакто научи новината за уволнението си от профила на президента Доналд Тръмп в Туитър.

До 31 март функционалностите на американски първи посланик ще извършва заместник-държавният секретар Джон Съливан, а по-късно - номинираният от Тръмп Майк Помпео, който до момента оглавяваше Централното разследващо ръководство.

На конференция Тилърсън регистрира като огромен триумф единодушието на Северна Корея да договаря за отвод от нуклеарната и ракетната си стратегия. „ В съдействие с нашите съдружници, с акцията за оптимален напън върху Северна Корея, ние надминахме всеобщите упования “, уточни американският посланик.

По думите му обаче „ още доста работа “ би трябвало за изясняване на връзките на Съединени американски щати с Китай и за справяне с „ проблематичното “ държание на Русия. Тилърсън призна, че американските дипломати не са сторили задоволително и за решение на сирийската рецесия, оповестиха американските медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР