Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че отравянето на

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че отравянето на
Коментари Харесай

Отравянето на Скрипал е дошло от Русия, ще има отговор, обяви Тилърсън

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия " явно идва от Русия " и сигурно " ще провокира отговор ".

Говорейки пред публицисти, до момента в който е летял от Нигерия за Вашингтон, Тилърсън е коментирал, че не знае дали Москва е осведомена с отравянето, само че добавил, че употребяваното нервнопаралитично вещество не би могло да пристигна от която и да е друга страна .

 Скрипал е токсичен с новичок
Скрипал е токсичен с новичок

Какво съставлява химикалът

Тилърсън по-късно разгласява изказване, в което се споделя, че Съединени американски щати са съгласни с оценката на Англия, че " Русия евентуално е виновна за нападението с нервнопаралитично вещество, което беше осъществено в Солсбъри през предходната седмица " и добави, че " Русия продължава да бъде безотговорна мощ на неустойчивост в света ".

 Тереза Мей вижда Русия отговорна за отравянето на Скрипал
Тереза Мей вижда Русия отговорна за отравянето на Скрипал

Москва има краен период до вторник да даде пояснение

Британският министър председател Тереза Мей през вчерашния ден разгласи, че е " доста евентуално " Русия да е виновна за отравянето на Скрипал и неговата щерка Юлия. Белият дом обаче не сподели непосредствено дали Москва е виновна за отравянето. Русия назова обвиняванията на Тереза Мей " цирково шоу ".

Според английските медии Скрипал е бил токсичен с нервнопаралитичното вещество новичок, което е създадено в Съюз на съветските социалистически републики през 1970-те години.

 Сергей Скрипал е токсичен от руснаци
Сергей Скрипал е токсичен от руснаци

Води се следствие

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР