Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че е много

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че е много
Коментари Харесай

САЩ няма да преместят посолството си в Йерусалим в близките две години

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че е доста евентуално посолството на страната му в Израел да бъде преместено от Тел Авив в Йерусалим след интервал от минимум 2 година , осведоми Агенция Франс Прес.

Това не е нещо, което ще се случи тази година и евентуално няма да се случи и през идната година, само че президентът желае от нас да го преместим по доста съответен и постоянен метод, посочи Тилърсън след диалози с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан в Париж.

По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че признава Йерусалим за столица на Израел и ще реалокира дипломатическата задача в свещения град.

Това провокира безредици в мюсюлманския свят.

В сряда Тилърсън акцентира, че Тръмп не се отхвърля от мирния развой в Близкия изток.

В същото време турското президентство заяви, представено от Агенция Франс Прес, че съветският водач Владимир Путин ще посети Турция през идната седмица за диалози с сътрудника си Реджеп Ердоган. Те ще обсъдят Сирия и решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел.

Путин ще посети Анкара в понеделник " по покана на Ердоган ", означи прессекретарятът и добави, че ще обсъдят последното развиване в Йерусалим и в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР