Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън не смята, че има

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън не смята, че има
Коментари Харесай

Тилърсън заръча на американците да спят спокойно през нощта

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън не счита, че има непосредствена опасност от Северна Корея, в това число за американската територия Гуам.
Тилърсън съобщи пред кореспонденти, откакто отлетя от Малайзия за Съединени американски щати и спря за презареждане в Гуам, че " американците би трябвало да спят умерено през нощта ".

 Гуам не се опасява от заканите на КНДР
Гуам не се опасява от заканите на КНДР

Няма опасност за Гуам и Марианските острови съгласно Пентагона

По думите му те не би трябвало да се тормозят от " тази съответна изразителност от последните няколко дни ". Той направи изказването, откакто американският президент Доналд Тръмп и Северна Корея си размениха закани за нахлуване. Припомняме, Доналд Тръмп заплаши КНДР с " огън и гняв, в случай че заплашва Съединени американски щати ".

Според коментара на Тилърсън с тези думи американският президент е желал да изпрати мощно обръщение към Северна Корея и то на " език и жанр, който Ким Чен-ун схваща ".

Военният министър омаловажи спекулациите, че заканите приближават Съединени американски щати към потребление на военна мощ и съобщи, че нищо, което вижда или за което знае през последния ден, не трансформира значително ситуацията.

Въпреки успокоителните думи на военния министър, американският президент Доналд Тръмп съобщи, че нуклеарният боеприпас на Съединени американски щати е " по-мощен от всеки път ", отправяйки по този метод ново предизвестие към Северна Корея.

В " Туитър " Тлъмп написа, че първата му заповед като президент е била да се обнови и модернизира нуклеарния боеприпас. " Сега той е надалеч по-силен и по-мощен от всеки път ", написа Тръмп, добавяйки: " Надяваме се в никакъв случай да не използваме тази власт. "

ИТАРТ-ТАСС напомня, че на 27 януари, че на военния министър Джеймс Матис бе заръчано да направи оценка на нуклеарния капацитет на Съединени американски щати предвид на актуалните закани. Според заповедта на Тръмп министърът би трябвало да инициира преоценка на нуклеарния капацитет, с цел да положението на нуклеарния капацитет на Съединени американски щати и дали той е в сходство със заканите на 21 век.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР