Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън констатира, че днес Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън констатира, че днес Вашингтон
Коментари Харесай

Тилърсън: САЩ нямат илюзии по отношение на режима в Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън установи, че през днешния ден Вашингтон има неприятни връзки с Москва.

В коментар на страниците на в. „ Ню Йорк таймс “ държавният секретар очерта главните проблеми пред американската външна политика. На първо място измежду тях той сложи рецесията към Северна Корея и ядрено-ракетните упоритости на Пхенян. В този подтекст той отбелязва, че: „ Централна съставка в нашата тактика във връзка с Северна Корея е убеждаването на Китай да упражнява неговото решаващо икономическо въздействие върху Пхенян. Китай наложи избрани основни забрани и наказания, само че би могъл и би трябвало да направи повече. “

След това Тилърсън се стопира върху борбата на Съединени американски щати с тероризма, „ Ислямска страна “ и приемането на нова тактика за Южна Азия, ориентирана към Афганистан, осведоми БГНЕС.

„ Що се отнася до Русия, нямаме илюзии във връзка с режима, с който си имаме работа. Съединени американски щати в този момент са в неприятни връзки с активизираща се Русия, която нахлу в прилежащи на нея страни като Грузия и Украйна през последното десетилетие и подкопа суверенитета на западните страни, като се намеси в нашите избори и в тези в други страни. Назначаването на Кърт Волкър, някогашен дипломат в НАТО, като специфичен представител за Украйна, отразява нашия ангажимент за възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на страната. При неналичието на спокойно разрешаване на обстановката в Украйна, което би трябвало да стартира с присъединението на Русия към споразуменията от Минск, не може да се работи с Русия по нормалните способи.

Докато сме нащрек срещу съветската експанзия, ние признаваме нуждата да работим с Русия там, където взаимните ползи се пресичат. Никъде това не е толкоз явно, колкото в Сирия. Сега, когато президентът Владимир Путин се ангажира с политическия развой в Женева, подсилен от Организация на обединените нации, за обезпечаване на ново бъдеще за Сирия, чакаме Русия да продължи в тази посока. Убедени сме, че реализирането на тези диалози ще докара до основаването на Сирия, освободена от Башар Асад и неговото семейство. “ /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР