Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео не се отказва от

...
Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео не се отказва от
Коментари Харесай

Помпео ще посети Азия от 4 до 8 октомври

Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео не се отхвърля от проектите си да посети Азия от 4 до 8 октомври, макар заразяването на шефа на американската администрация Доналд Тръмп с ковид , заяви АП.

" Чувствам се добре. Изследван съм два пъти [за коронавирус] през последните два дни. Здрав съм както преди ", акцентира Помпео.

" Все още следва да обиколя страните от Азия, което е планувано за на следващия ден [4 октомври], " сподели американският външен министър. Той пожела също бързо възобновяване на ръководителя на Белия дом и първата дама Мелания Тръмп.

По-рано пресслужбата на Държавния департамент заяви, че Помпео ще посети Япония, Монголия и Южна Корея от 4 до 8 октомври. На 6 октомври в Токио Помпео се чака да участва на среща с външните министри на Австралия, Индия и Япония. В Монголия и Южна Корея шефът на американската дипломация би трябвало да се срещне с " високопоставени чиновници ".

Тръмп в петък вечерта съобщи в своя Twitter, че двамата с Мелания са имали ковид . В петък вечерта президентът дойде във военномедицински център в Мериленд. Като защитна мярка Тръмп ще прекара идващите дни в това лечебно заведение, продължавайки да работи оттова, както изясни представителят на Белия дом Кейли Макенани. Преди да отлети до болничното заведение, американският водач разгласява видео известие в Twitter, в което увери, че той и Мелания се оправят добре.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР