Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви в интервю от

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви в интервю от
Коментари Харесай

Втората среща Тръмп-Ким ще се състои някъде в Азия в края на февруари

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи в изявление от през вчерашния ден, че изпраща екип, с цел да приготви идната среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. Тя ще се състои някъде в Азия в края на февруари, съобщи Ройтерс.

В изявление за телевизионния канал "Фокс нюз " Помпейо уточни, че КНДР се е съгласила срещата да се състои в края на февруари.

,,Ще го създадем някъде в Азия ", сподели той.

,,Изпращам екип натам. Те се насочат натам, с цел да положат основите на това, което се надявам да бъде основна стъпка към пътя, водещ освен към премахването на нуклеарното оръжие от (Корейския) полуостров, само че и към по-светло бъдеще за севернокорейския народ'', добави Помпейо.

Той обаче не уточни мястото на срещата. Миналата седмица Виетнам съобщи, че не е бил уведомяван за дата и място за допустима среща Тръмп-Ким, само че изрази убеденост, че е в положение да посрещне сходно събитие. Преди две седмици публични представители и дипломати обявиха, че Виетнам има мощно предпочитание да одобри срещата, а два източника обявиха пред Ройтерс, че Ханой се готви да посрещне държавна аудиенция на Ким.

Сингапур, където Тръмп и Ким се срещнаха през юни, както и Банкок също се обсъждаха като вероятни места за плануваната среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР