Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо сравни Джон Болтън -

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо сравни Джон Болтън -
Коментари Харесай

Майк Помпейо сравни Джон Болтън с Едуард Сноудън

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съпостави Джон Болтън - някогашен непосредствен консултант на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, издал изпълнена с ненавист книга за американския президент - с Едуард Сноудън - някогашен чиновник на американското разузнаване, упрекнат в шпионаж, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

"Честно казано, данните, оповестени от него, го заплашват с тежки опасности от " правосъдно гонене, сподели Помпейо пред телевизия "Фокс нюз " през днешния ден - ден преди излизането от щемпел на книгата "The Room Where It Happened " ( "Стаята, където се случи това ") - хроника на 17-те месеца, прекарани от Болтън в Белия дом.

"Всички видяхме какво става, щом някой провокира приключване на поверителна информаци,я като Едуард Сноудън. Направеното от Джон Болтън не е надалеч от това ", съобщи той.

Франс прес дефинира изявлението на държавния секретар на Съединени американски щати като предизвестие.

"При все че решението за предприемане на дейности би трябвало да бъде взето от министерството на правораздаването, публикуването на сходна информация съставлява същинска опасност и същински удар за Съединените щати ", акцентира Помпейо.

Според него той самият и Тръмп са избягвали присъединяване на Болтън в някои срещи, тъй като съветникът допускал приключване на информация. "Имаше доста сложни обстановки, в които Джон Болтън си мислеше, че е по-голям от президента на Съединени американски щати и от американския народ ", сподели държавният секретар, представен от ТАСС.

През 2013 година Сноудън, някогашен помощник на американски секрети служби, разкри данни за методите за електронно следене, употребявани от тях, а също и за нелегално подслушване на задгранични водачи. В Съединени американски щати са му повдигнати обвинявания по закона за шпионажа и той може да бъде наказан на до 30 години затвор. Спасявайки се от гонене от страна на американските управляващи, Сноудън изиска леговище в няколко страни, в това число Русия. През 2014 година той получи право на непрекъснато престояване там.

В книгата си Болтън обрисува Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския като несведущ, незапознат водач, захласнат от концепцията да бъде избран отново дотам, че това заплашва националната сигурност - в резюме, като човек, некадърен да управлява първата международна мощ, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР