Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще обяви в понеделник

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще обяви в понеделник
Коментари Харесай

Майк Помпейо ще предложи план за преразглеждане на ядрената сделка с Иран

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо ще разгласи в понеделник дипломатическа пътна карта за реализиране на нова нуклеарна договорка с Иран, заяви през днешния ден Държавният департамент, представен от ДПА.

Новият метод ще цели основаването на "рамка, която ще се отнася до всички закани от Иран ", сподели шефът на отдела за политическо обмисляне на външнополитическото ведомство Брайън Хук на телефонен брифинг с публицисти.

Хук не разкри детайлности за изказването на Помпейо, че сподели,че става дума за "всеобхватна тактика по отношение на Иран ", показва ТАСС.
Стратегията ще бъде ориентирана към преразглеждане на нуклеарната договорка, което включва угриженост от иранските балистични ракети, "подкрепата " за цивилен войни в района и по-добър режим на инспекции.

Вашингтон е провел "много необятни и задълбочени съвещания " с европейските си сътрудници за инспектиране на договорката, сподели представителят на Държавния департамент и добави, че различията сред Съединени американски щати и Европа по въпроса са били пресилени.
Помпейо ще приказва на 21 май в консервативната вашингтонска Фондация "Херитидж ".

Съединени американски щати желаят дипломатически излаз от разногласието с Иран, който взема поради заканите от неговата нуклеарна стратегия и "дестабилизиращата " му активност в района, заяви Ройтерс.

"Целта на нашите старания е да използван целия нужен напън върху Иран, с цел да промени държанието си и да следваме нова рамка, която може да разсее нашите терзания ", сподели Хук, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР