Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна днес с

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна днес с
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ се срещна с филипинския президент

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо се срещна през днешния ден с филипинския президент Родриго Дутерте, предадоха ДПА и ТАСС.

Двамата са разискали районната сигурност и денуклеаризацията на Корейския полуостров. "Те потвърдиха още веднъж от дълго време съществуващия съюз сред Съединени американски щати и Филипините и разискаха методите за възстановяване на съдействието по въпросите на районната сигурност и битката с тероризма ", както и напъните за денуклеаризация на Северна Корея, заяви съобщи заместник-говорителят на Държавния департамент Робърт Паладино, представен от ТАСС.

Агенцията напомня, че след диалози през вчерашния ден и през днешния ден в Ханой американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун не подписаха никакъв документ, а единствено се договориха да продължат разговора.
Филипинското министерство на външните работи заяви, че Помпейо и Дутерте са разговаряли по "въпроси, които са от съвместен интерес за Филипините и Съединени американски щати ", съобщи ДПА.

Срещата имаше за цел "да укрепи още повече мощните връзки сред двете страни ", се споделя в туит на американското посолство в Манила.

На 45-минутната среща, провела се във военновъздушна база в Манила, участваха също филипинските министри на външните работи и на защитата. След нейния край не беше оповестено официално съобщение, а Дутерте отлетя за град Давао, където ще прекара уикенда.

Преди срещата представителят на филипинския президент Салвадор Панело съобщи, че той е подготвен да разиска с Помпейо всяка тематика, за която държавният секретар на Съединени американски щати пожелае да беседва.
Посещението се организира в миг, когато от ден на ден се приказва за предоговаряне на подписания през 1951 година защитителен контракт сред Съединените щати и Филипините, отбелязва ДПА. През декември предходната година филипинският министър на защитата сложи под подозрение приложимостта на съглашението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР