Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна на "Даунинг стрийт"

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна на "Даунинг стрийт"
Коментари Харесай

Майк Помпейо пристигна на Даунинг стрийт 10 за среща с Борис Джонсън

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо дойде на "Даунинг стрийт " 10 за среща с английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Джонсън приветства госта си с "Добре пристигнал ", до момента в който двамата сядаха в градината на премиерската резиденция за среща навън. "Изглеждате отлично ", сподели на собствен ред Помпейо. Джонсън означи шеговито, че ограниченията за физическо разграничаване не са знак за дипломатическо или политическо разграничаване.

Помпейо дойде във Англия, с цел да разиска Китай, 5G и Брекзит

Държавният секретар на Съединени американски щати дойде за среща с английския министър председател и с външния министър Доминик Рааб броени часове откакто Англия приключи съглашението за екстрадиция с Хонконг и блокира продажбите на оръжие за някогашната си територия в отговор на наложения там от Китай непоколебим закон за националната сигурност, отбелязва АП.

Китайският дипломат във Англия Лю Сяомин предизвести в Туитър, че Лондон би трябвало "да понесе последствията от нанесените от него вреди на двустранните връзки ", и дефинира новата мярка като груба интервенция на Англия във вътрешните работи на Китай. Помпейо ще разиска с Джонсън методите за справяне с възходящата мощност на Китай единствено седмица откакто Лондон забрани в английската мобилна мрежа от пето потомство да се употребява съоръжение на китайската компания Хуавей. Според Държавния департамент на Съединени американски щати на срещата ще бъде дискутирано и американско-британското съглашение за свободна търговия.

При визитата си Помпейо ще се срещне също с висши членове на Консервативната партия на Джонсън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР