Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна днес в Рияд

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо пристигна днес в Рияд
Коментари Харесай

Помпейо пристигна в Рияд за преговори по случая Хашоги

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо дойде през днешния ден в Рияд за спешни договаряния по отношение на изгубването на саудитския публицист отстъпник Джамал Хашоги преди две седмици в Истанбул, съобщи Франс прес. Помпейо идва в Саудитска Арабия по разпореждане на президента Доналд Тръмп и се чака да бъде признат от крал Салман.

Държавният секретар на Съединени американски щати ще се срещне също и с престолонаследника принц Мохамед бин Салман, сподели американски представител.

Помпейо бе посрещнат на летището от саудитския си сътрудник Адел ал Джубейр и от посланика на кралството във Вашингтон - принц Халед бин Салман, наследник на краля и брат на престолонаследника Мохамед бин Салман.

В понеделник, след диалог по телефона с крал Салман, Тръмп допусна, че изгубването на Джамал Хашоги "може да е провокирано от неконтролируеми условия ". По-късно американски медии оповестиха, че Саудитска Арабия счита да признае, че журналистът е погубен при разпит в консулството на Рияд в Истанбул, който се е развил по неочакван метод.

Според Си Ен Ен, цитирала два анонимни източника, Рияд приготвя отчет, в който се пробва да минимизира ролята си в изгубването на Хашоги, подлагал на критика властта в Саудитска Арабия, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР