Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани днес страните от

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани днес страните от
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ прикани страните от АСЕАН да се опълчат на Китай

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо прикани през днешния ден страните от Югоизточна Азия да се опълчват на издевателството на Китай по море и да преразгледат бизнеса си с китайски държавни компании, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В записано послание към министрите на външните работи на страните от 10-членната Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) Помпейо сподели, че страните от района би трябвало да имат доверие в Съединени американски щати и да знаят, че постоянно могат да разчитат на тяхната поддръжка. "Днес аз споделям да продължим напред. Не единствено да приказваме, а да действаме " акцентира държавният секретар на Съединени американски щати. Той прикани страните от АСЕАН да премислят бизнеса си с държавни компании от Китай, който, по думите му, ги тормози в акваторията на Южнокитайско море.

От АСЕАН споделят, че не желаят да взимат страна в борбата сред Съединени американски щати и Китай и тяхното засилено военно наличие в Южнокитайско море.

"Не желаеме да влезем в клопката на това съревнование ", съобщи индонезийската министърка на външните работи Ретно Марсуди.

Вчера китайският външен министър Ван И предизвести сътрудниците си от АСЕАН, че Съединени американски щати се намесват в Южнокитайско море и се стремят да го милитаризират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР