Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо предложи днес на президента

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо предложи днес на президента
Коментари Харесай

Помпейо предлага на Зеленски помощ за разследването на самолетната катастрофа

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо предложи през днешния ден на президента на Украйна Володимир Зеленски американска помощ при следствието на злополуката на украинския аероплан в Иран, предадоха международните организации.

Помпейо сподели в Туитър, че е изразил пред Зеленски съболезнования поради починалите при злополуката хора. " Ние заставаме до Украйна и сме подготвени да предложим нашата помощ и поддръжка във воденото следствие ", разгласи държавният секретар на Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

При злополуката на " Боинг 737-800 " починаха всички 176 души на борда, измежду които десетки иранци и канадци. Представители на западни страни споделиха, че самолетът може да е бил свален от ракета - нещо, което Иран отхвърля.

По-рано през днешния ден украинският министър на външните работи Вадим Пристайко сподели, че Съединени американски щати са дали на президента Володимир Зеленски значима информация за самолетната злополука. Пристайко и Зеленски са се срещнали с американски представители, с цел да получат данните, които ще бъдат обработени от специалисти.

Украинският президент удостовери, че е получил от Съединените щати значима информация по отношение на следствието на аргументите за рухването на самолета. Зеленски благодари на държавното управление на Съединени американски щати, а също и на американския народ за изразените съболезнования и за скъпата поддръжка при следствието на самолетната злополука.

Канцеларията на Зеленски заяви, че Помпейо ще посети Украйна в края на месеца. Първоначално планувана за 3 януари, визитата бе отсрочена поради ескалацията на напрежението сред Съединени американски щати и Иран. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР