Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в сряда, че

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в сряда, че
Коментари Харесай

САЩ отварят посолство на Малдивите и критикуват хищника Китай в Шри Ланка

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи в сряда, че Вашингтон ще отвори посолство на Малдивите за първи път по време на петдневно пътешестване до Азия, с цел да противодейства на възхода на Китай в района.

" Отварянето на това оборудване няма да се случи за една нощ, само че си заслужава ", сподели Помпео на конференция в островния курорт покрай столицата на архипелага Мале.

" Правилно е да се направи. Вашата роля тук в Индо-Тихия океан и в интернационалната общественост е все по-важна ", добави той.

Помпео посети и Шри Ланка , като разяснява, че визията на Съединени американски щати е доста друга от тази на " хищника " Китай . В послание на взаимна конференция със своя сътрудник от Шри Ланка Динеш Гунавардена след двустранни диалози, той съобщи, че Съединени американски щати и Шри Ланка споделят демократична визия , оповестяват локални медии.

Всъщност мощната суверенна Шри Ланка е позитивен сътрудник на международната сцена и може да бъде маяк за свободен Индо-Тихия океан. Китайската комунистическа партия е див звяр. Съединени американски щати идват по друг метод, ние идваме като другар , сподели Помпео.

Подчертавайки нуждата от независимост на корабоплаването , държавният секретар сподели, че американският бизнес превъзхожда китайските компании , които вършат огромни ходове в Шри Ланка. Тези американски компании са най-надеждните сътрудници на планетата . Те носят отговорност пред закона, бистрота, разяснява той.
 Китай гневен след предложение на US сенатори да обвинят Пекин в геноцид
Китай гневен след предложение на US сенатори да обвинят Пекин в геноцид

Съединени американски щати са асимилирали и са избили индианците

Държавният секретар посети и Индия дружно с министъра на защитата Марк Еспър за третото издание на разговора сред Съединени американски щати и Индия 2+2 с техните сътрудници в Ню Делхи. Посещението на Помпео идва на фона на възходящите нападения на Китай в Шри Ланка. Китайската войска разтяга мускулите си в стратегически жизненоважния индо-тихоокеански район, а също по този начин взе участие в оспорвани териториални разногласия както в Южнокитайско море, по този начин и в Източнокитайско море.

В началото на този месец Индия, Съединени американски щати, Япония и Австралия се споразумяха да засилят координацията при основаването на свободен и отворен индо-тихоокеански район. Посещението на Помпео се преглежда тук като част от напъните на Съединени американски щати, Шри Ланка да бъде на тяхна страна против Китай , пишат медиите в района.

Пътуването му е две седмици откакто мощна китайска делегация , водена от ръководещия член на Политбюро на комунистическата партия Ян Джиечи посети Коломбо . Само ден преди визитата на Помпео в Коломбо, китайското посолство упрекна Съединени американски щати, че се намесва в връзките сред Китай и Шри Ланка.

" Ние сме твърдо срещу Съединени американски щати да се възползват от визитата на държавния секретар, с цел да посеят и да се намесят в връзките сред Китай и Шри Ланка и да принудят и тормозят Шри Ланка, се показва в изказване от посолството в понеделник. В него се споделя, че Китай и Шри Ланка имат задоволително мъдрост да се оправят и не се нуждаят от трета страна, която да диктува .

Китай е един от най-големите вложители в разнообразни инфраструктурни планове в Шри Ланка .
 Съединени американски щати подписа боен пакт с Индия против опасността Китай
Съединени американски щати подписа боен пакт с Индия против опасността Китай

Помпео е удовлетворен, че дружно ще пазят жителите и целия свободен свят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР