Държавният секретар на САЩ Майк Помпео твърди, че разузнавателните агенции

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео твърди, че разузнавателните агенции
Коментари Харесай

Помпео: Разузнавателните агенции разполагат със солидни доказателства за лабораторния произход на Covid-19

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео твърди, че разследващите организации разполагат със „ съществени доказателства ", че новият ковид е основан в лаборатория в китайския град Ухан, написа американското издание The Wall Street Journal.
„ Мога да ви кажа, че има доста количество доказателства, че това ( коронавирусът ) идва от лаборатория в Ухан ", съобщи Помпео в новинарската стратегия на телевизия ABC. Той отхвърли да опише повече детайлности, като изясни, че не му е разрешено. Изданието отбелязва, че по-рано държавният секретар на Съединени американски щати се изказваше по-предпазливо и наблягаше, че към момента не се знае от кое място тъкмо е почнал да се популяризира вирусът: от лабораторията или от пазара в китайския град, предава организация Фокус.
В изявление за Fox News президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп допусна, че Китай се пробва да крие информация от позор. „ Мисля, че те направиха ужасна неточност и не желаеха да я признаят ", цитира изданието думите на Тръмп. На въпрос за лабораторията Ухан президентът даде обещание да даде „ доста обстоен отчет " за това какво съгласно Вашингтон се е случило в Ухан.
Вестникът напомня, че предходната седмица чиновници на американското разузнаване обявиха, че не престават да проверяват появяването на вируса. След това Тръмп показа, че е видял данни, потвърждаващи изкуствения генезис на вируса, само че отхвърли да разкрие детайлности.
Китай неведнъж отхвърля каквато и да било връзка сред COVID-19 и лабораторията в Ухан. Засега не са оповестени доказателства, които биха могли да потвърдят тези клюки, само че в Съединени американски щати те постоянно се появяват в полемиките за рецесията. Повече от милион поданици на страната към този момент са се заразили с ковид , а 61 000 са жертвите на новото заболяване. Експерти от Съединени американски щати и други страни упрекват Китай, че ги е уведомил за вируса прекомерно късно, написа още The Wall Street Journal.
Истина или неистина: Китайската комунистическа партия е основала и е отговорна за ковид
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР