Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще обсъди несъгласието си

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще обсъди несъгласието си
Коментари Харесай

Помпео и Лавров ще се срещнат във Финландия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео ще разиска несъгласието си по отношение на венецуелската рецесия с съветския си сътрудник Сергей Лавров, когато двамата се срещнат идната седмица във Финландия, предадоха международните организации.
Става ясно, че двамата висши дипломати ще беседват по отношение на разнообразни несъгласия сред двете съперничещи си сили, Съединени американски щати и Русия, когато се видят в коридорите на Арктическия съвет, който стартира в понеделник във финландския град Рованиеми.
„ Очаквам секретарят и той (Лавров - бел. ред.) да имат опцията да си говорят”, съобщи неизвестен американски посланик. „ Когато те получат шанса да се съберат, може да обсъдят огромен кръг проблеми, които ни тормозят, по отношение на съветското държание, като рецесията в Украйна или тази във Венецуела”, е декларирал още специалистът, отбелязва БГНЕС.

Припомняме, че Лавров и Помпео разговаряха по телефона през вчерашния ден по отношение на Венецуела, където Съединени американски щати се пробват да смъкват от власт президента на страната Николас Мадуро, който е съдружник на Русия. Помпео е споделил на Лавров, че съветската поддръжка за левия водач, „ дестабилизира” Венецуела, а Лавров му е отвърнал, че „ разрушителните действия” на Съединени американски щати са „ в нарушаване на интернационалното право”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР