Държавният секретар на САЩ Майк Помпео се срещна със саудитския

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео се срещна със саудитския
Коментари Харесай

Помпео се срещна със Салман и Мохамед бин Салман

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео се срещна със саудитския крал Салман и настрана с престолонаследника Мохамед бин Салман , с цел да обсъдят ескалиралата рецесия в Персийския залив, осведоми АП.

Помпео дойде в саудитския град Джеда в понеделник сутринта на бързо уредена аудиенция на фона на напрежението сред Вашингтон и Техеран, откакто военноморският началник на Ислямската република предизвести, че иранските сили няма да се поколебаят да смъкват още американски безпилотни самолети.
 Англия може да се причисли към Съединени американски щати във война с Иран
Англия може да се причисли към Съединени американски щати във война с Иран

Ще застанем до Съединени американски щати като нашия най-силен съюз

Топ дипломатът на Съединени американски щати беше посрещнат от новия американски дипломат в Саудитска Арабия Джон Абизаид и от външния министър Ибрахим ал Асаф.

Преди да отпътува Помпео съобщи, че ще беседва с представители в Персийския залив, Азия и Европа в опит да образува интернационална коалиция против Ислямската република.

Докато Помпео разгласи, че Съединени американски щати са подготвени за договаряния с Иран , той също разкри, че през днешния ден ще бъдат оповестени нови американски наказания против Ислямската република.

Няма информация дали Помпео ще повдигне въпроса за убийството на журналиста Джамал Кашоги по време на визитата в Саудитска Арабия.

" Надеждни доказателства ", че Мохамед бин Салман е поръчал убийството на Кашоги

Смъртта на журналиста е " интернационално закононарушение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР