Държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи, че от 11

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи, че от 11
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео започва обиколка в четири европейски страни

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео заяви, че от 11 август стартира европейска обиколка, включваща Полша, Чехия, Словакия и Австрия, съобщи Франс прес.

"Това ще е доста значимо и ползотворно пътешестване ", сподели Помпео на конференция, огласявайки идната си обиколка.

Полският президент Анджей Дуда - реакционер и популист - беше избран отново в оспорвана изборна конкуренция за нов пет годишен мандат след мощно поляризираща акция, по време на която беше посрещнат от Доналд Тръмп в Белия дом.

Първите дипломати от Европейски Съюз и Съединени американски щати се договориха за тясно съдействие в борбата с ковид и дезинформацията
Американският президент, който е в ужасни връзки с немския канцлер Ангела Меркел, реши да изтегли хиляди американски бойци от Германия и да трансферира част от тях в Полша, напомня Агенция Франс Прес.

Пентагонът заяви предходната седмица, че Съединени американски щати ще изпратят още 1000 бойци в Полша, според подписано с Варшава съглашение, което урежда статута на американските военни в страната. Те ще се причислят към 4500-те американски военнослужещи, които към този момент са ситуирани в Полша на ротационен принцип, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обиколката на Помпео се чака да премине под знака на Китай. Държавният секретар който се пробва да понижи въздействието на Пекин по света, предизвиква съдружниците на Съединени американски щати да заобикалят китайския телекомуникационен колос Хуавей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР