Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова Русия да прекрати

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова Русия да прекрати
Коментари Харесай

Помпео смъмри Лавров за подклажданото от Русия напрежение във Венецуела

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани Русия да " приключи неконструктивното си държание " с поддръжката си за президента на Венецуела Николас Мадуро, осведоми " Ройтерс ".

Помпео е отправил апела по време на телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Лавров, оповестява Държавният департамент. Той е провел диалог с Лавров за Венецуела.

" Секретарят съобщи пред съветския външен министър Лавров, че Съединени американски щати и районните страни няма да стоят безучастно, до момента в който Русия изостря напрежението във Венецуела ", подчертал Помпео и осъдил съветската военна поддръжка за " нелегитимния режим на Николас Мадуро ".

Според държавния секретар дейностите на Москва в поддръжка на Мадуро единствено удължават страданието на венецуелците, които най-вече поддържат краткотрайно изпълняващия длъжността Хуан Гуайдо.
 Русия стовари 35 тона военна техника във Венецуела
Русия стовари 35 тона военна техника във Венецуела

И 100 бойци, предвождани от началника на съветската готовност

По-рано стана ясно, че съветски военнослужещи са пристигнали във венецуелската столица Каракас за присъединяване в съвещания с представители на държавното управление в областта на отбранителната промишленост.

Венецуела е в политическа рецесия през последните два месеца, откакто водачът на опозицията Хуан Гуайдо се разгласи за президент на страната.
 Венецуела упрекна Тръмп в кражба на 30 милиарда $
Венецуела упрекна Тръмп в кражба на 30 милиарда $

Толкова са изчезнали от банковите й сметки в чужбина за два месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР