Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристигна в Пхенян за

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристигна в Пхенян за
Коментари Харесай

Майк Помпео пристигна в Пхенян

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео дойде в Пхенян за диалози с държавното управление на КНДР за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, осведоми " Ройтерс ".

Помпео кацна в столицата на КНДР след къс стоп в Япония. Помпео бе посрещнат от севернокорейския си сътрудник И Йон-хо и от дясната ръка на Ким Чен-ун - Ким Йон-чхол.

 Подготвят среща Тръмп-Ким в Швейцария?
Подготвят среща Тръмп-Ким в Швейцария?

Могат да се състоят в Берн, Женева или Давос

Американски представители оповестиха пред информационната организация, че задачата на визитата на държавния секретар е да обезпечи останките на 200 изчезнали американски бойци по време на Корейската война и реализиране на авансово съглашение по нуклеарния въпрос. По време на диалозите се чака също Ким и Помпео да обсъдят въпроса за възобновяване на дипломатическите връзки.

АП напомня, че това е третата аудиенция на Помпео в Пхенян и първата от историческата среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен-ун в Сингапур на 12 юни.

Помпео беседва с Ким при започване на април, до момента в който беше шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, и през май като държавен секретар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР