Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристигна в Пхенян в

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео пристигна в Пхенян в
Коментари Харесай

Майк Помпео пристигна в Пхенян за срещата си с Ким Чен Ун

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео дойде в Пхенян в неделя, където би трябвало да се срещне с ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун, с който ще разискват денуклеаризацията на Корейския полуостров. Това предава южнокорейската организация Yonhap, представена от " Фокус ".
Помпео дойде в севернокорейската столица с полет от Токио, където организира диалози с японския министър председател Шинзо Абе и външния министър Таро Коно в събота.
Според изказвания на публични лица от Южна Корея, с изключение на нуклеарното разоръжаване, Ким и Помпео ще обиден и тематиката за вероятно сключване на кротичък контракт. След това държавният секретар на Съединени американски щати ще отлети за Сеул, където ще се срещне с президента на Южна Корея Мун Дже-ин и външния министър Канг Кюнг-уа и ще ги осведоми за резултатите от договарянията със севернокорейския водач.
В понеделник Помпео ще отиде и до Пекин за договаряния с китайското управление, отбелязва още южнокорейската организация.
Това е четвъртата аудиенция на държавния секретар в Северна Корея. Позицията на Съединени американски щати в договарянията с Пхенян е, че преди да стартират каквито и да е диалози за кротичък контракт, Северна Корея би трябвало да се откаже от нуклеарното си оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР