Държавният секретар на САЩ Майк Помпео потвърди, че властите в

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео потвърди, че властите в
Коментари Харесай

Помпео: Иран е изгонил медици от „Лекари без граници“

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео удостовери, че управляващите в Иран са изгонили от страната представители на филантропичната организация „ Лекари без граници “, които помагали в битката против новия тип ковид.
Те са изграждали полева болница в Иран за най-уязвимите пациенти с ковид.
„ Най-силно страдащите жертви на режима са личните му жители “, написа Помпео в Туитър, предава РИА Новости, представени от БГНЕС.
В момента в Иран са регистрирани повече от 27 000 инфектирани с COVID-19, а умрелите са към 2 100. Властите осведомят, че над 9 600 индивида са оздравели.
Страната се бори с разпространяването на ковид, който засегна всички елементи на страната, повече от месец. Хуманитарна помощ на Иран изпратиха Китай, Русия, Англия, Франция, Германия и Световната здравна организация, както и няколко други страни. Техеран отхвърли препоръчаната от Съединени американски щати помощ, заявявайки, че по-добрият вид е анулация на глобите.
Съединени американски щати няколко пъти въвеждаха наказания против Иран, като в листата бяха включени и компании от ЮАР, Китай и ОАЕ, които търгуват с петрол. Вашингтон твърди, че благодарение на глобите се стреми да ограничи оптимално нефтената търговия и приходите от нея за Техеран, упрекван, че поддържа тероризма. Иран, на собствен ред, упреква Съединени американски щати в „ стопански тероризъм “ и препятстване да бъде получено здравно съоръжение и медикаменти, нужни в битката против ковид. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР