Държавният секретар на САЩ Майк Помпео планира да напусне поста

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео планира да напусне поста
Коментари Харесай

Помпео се оттегля, за да се бори за Сената

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео възнамерява да напусне поста си, с цел да се кандидатира за място в Сената на Съединени американски щати от щата Канзас през идната година, съобщи " Спутник ".

Помпео обмисля да резервира поста си най-малко до началото на пролетта на 2020 година. Това са съобщили три високопрофилни източника, осведомени с проектите му.

Сред аргументите за възможна оставка на Помпео може да бъде продължаващо следствие за импийчмънт против американския президент Доналд Тръмп, което се счита за риск за политическия имидж.

Помощниците на Помпео обаче отхвърлиха проектите му да подаде оставка.

" Секретар Помпео е фокусиран само върху осъществяването на външнополитическите цели на президента Тръмп и осъществяването на задачата за американския народ в Държавния департамент. Всеки, който твърди друго, просто бърка ", сподели източник, непосредствен до Помпео, представен от Time.

Според Time, базирайки се на източници, Тръмп упреква Помпео, че не е съумял да го отбрани и да овладее чиновници на Държавния департамент, които са отправили обвинявания към демократични следователи за покупко-продажбите на Тръмп с Украйна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР