Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че страната му

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че страната му
Коментари Харесай

САЩ предоставят още 200 млн. долара помощ на Венецуела

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че страната му ще даде спомагателна помощ в размер на 200 млн. $ на Венецуела , в това число над 138 млн. $ във тип на филантропична помощ.

" Тази помощ акцентира нашето непрекъснато водачество във връзка с реакцията и продължаващия ангажимент към венецуелския народ , в това число към над 5 млн. венецуелци, които са избягали от страната си до през днешния ден поради тиранията на някогашния режим на Мадуро ", разяснява Помпео.
 Венецуела: Съединени американски щати се ръководи от разбойник, не от президент
Венецуела: Съединени американски щати се ръководи от разбойник, не от президент

Белият дом единствено се опитвал да се показа като избавител на Венецуела

По-рано непрекъснатият представител на Венецуела в Организация на обединените нации Самуел Монкада съобщи, че Съединени американски щати " нямат държавен глава, а разбойник " .

Изказването му по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации идва, откакто по-рано Доналд Тръмп разгласи, че е " обкръжил " Венецуела " до степен, която никой не знае ", отнасяйки се до несполучливия опит за инвазия по море против южноамериканската страна.

Монкада акцентира, че Тръмп " се показва като разбойник " и с изявленията си " нарушава интернационалното право на доста равнища ".

На съвещанието на Организация на обединените нации Монкада настоя да се постави завършек на сходни незаконни практики , защото те могат да подкопаят интернационалното право и да наложат тиранични и колониални практики в света.

На 3 май беше осъществен опит за морски десант-инвазия, който беше спрян от венецуелските управляващи.
 Венецуела дава Съединени американски щати на Хага поради горивата
Венецуела дава Съединени американски щати на Хага поради горивата

След ареста на 90 души поради плануван скрит план против Мадуро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР