Държавният секретар на САЩ Майк Помпео не посрещна радушно журналистически

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео не посрещна радушно журналистически
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ се засегна от въпрос за разоръжаването на КНДР

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео не посрещна задушевно журналистически въпроси, касаещи бъдещето нуклеарно разоръжаване на Северна Корея.
Помпео е на посещаване в Южна Корея и там му бяха заложени въпроси за какво в подписаната сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун декларация не попадат изразите " подлежащи на инспекция " и " необратими " що се отнася до разоръжаването в нуклеарната сфера на КНДР. Припомняме, че формалната теория на Вашингтон до този миг е, че Пхенян би трябвало да разреши публична инспекция от интернационалните инспектори откакто вероятно каже, че е приключил процеса по разоръжаване.
Помпео, обаче, отговори, че всичко за разоръжаването се обяснявало с думата " цялостно ". И разгласи за " унизителен, чудноват и почтено казано комичен " уточняващ въпрос дали Тръмп и Ким Чен Ун са разискали инспекция от оръжейни инспектори в КНДР , разяснява The Guardian.
Като цяло рецензиите против декларацията, подписана от Тръмп и Ким Чен Ун, не са малко. Причината – неразбираемият и похитен език, който в доста по-голяма степен е сгоден на Северна Корея. Все отново оценките, че напрежението към този момент е свалено, доминират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР