Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изнесе страстна реч снощи,

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изнесе страстна реч снощи,
Коментари Харесай

Помпео се нахвърли на комунистически Китай, бил враждебен на ценностите на САЩ

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео изнесе буйна тирада нощес, описваща по какъв начин Америка е " приела предизвикването ", което съставлява " комунистическото държавно управление " в Китай, оповестява " Ройтерс ".

Изказвайки се при приемането на премията " Херман Кан " за 2019 година в Ню Йорк, Помпео съобщи, че е време да се осъзнае " степента, в която Комунистическата партия е враждебна към Съединени американски щати и нашите полезности ", и благодари на американския президент Доналд Тръмп за помощта да се подчертае казуса.

" Ръководителите на Китайската комунистическа партия дадоха да се разбере, че желаят да реализират предимство в света ", посочи Помпео, допълвайки: " Те го реализират благодарение на способи, които сътвориха провокации за Съединени американски щати и света. Колективно би трябвало да се надигнем против тези провокации от Китай - във всичките им аспекти. Вече не е реалистично да се подценяват главните разлики сред нашите две системи и въздействието, което тези разлики могат да имат върху Съединени американски щати. "

След като се пошегува за това по какъв начин избухливите мнения бележат отклоняване от нормата в обичайна американска външна политика, американският първи посланик продължи: " Ние постепенно виждахме риска, който Китай съставлява за американската национална сигурност, защото през цялото време искахме другарство с Народната република. Все още се надяваме на това. Но в опитите си да реализираме тази цел ние приехме и насърчихме възхода на Китай в продължение на десетилетия - даже за сметка на американските полезности, сигурността и положителния смисъл. "

" Направихме всичко допустимо да сдобряваме възхода на Китай с вярата комунистически Китай да стане по-свободен, пазарно насочен и в последна сметка по-демократичен ", акцентира още той.

Държавният секретар продължи, обвинявайки Китай за присъединяване в " нелоялни и грабителски стопански практики ", преди да насърчи ново комерсиално съглашение сред комунистическата страна и Съединени американски щати.

Той приключи речта, като сподели, че американците би трябвало да желаят да видят проспериращ, преуспяващ Китай, само че обективен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР