Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е във Великобритания, за

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е във Великобритания, за
Коментари Харесай

Помпео е във Великобритания и поставя специални отношения след Брекзит

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е във Англия, с цел да сложи " специфични връзки " след Брекзит , откакто Иран съобщи, че може да спре осъществяването на някои елементи от нуклеарната договорка, от която Съединени американски щати се отдръпнаха преди година, оповестява " Ройтерс ".

Помпео дойде в Лондон след необявената аудиенция в Ирак, където изясни, че Съединени американски щати са загрижени за сигурността на фона на възходящата иранска интензивност .

Американските военни обявиха във вторник, че бомбардировачи Б-52 ще бъдат част от спомагателните сили, изпратени в Близкия изток , с цел да се опълчи на това, което администрацията на американския президент Тръмп твърди, че са " ясни индикации " за заканите на Иран към американските сили там .

" Посланието, което изпращаме на иранците, уповавам се, ни слага в състояние, в което можем да възпираме и иранците ще помислят два пъти преди да нападат американски ползи ", разяснява Помпео, отбелязвайки, че американското разузнаване е " доста тъкмо " за " офанзиви, които са идни . "

Иран ще възобнови обогатяването на уран, в случай че международните сили не защитят ползите му против американските наказания , съобщи президентът Хасан Рохани в отговор на отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарно съглашение преди година.
 Иран се отдръпна от основни задължения по нуклеарната договорка
Иран се отдръпна от основни задължения по нуклеарната договорка

Техеран може да усили обогатяването на уран

В Лондон Помпео е на среща с премиера Тереза ​​Мей , която е в тригодишна политическа рецесия за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Той ще се срещне и с външния министър Джереми Хънт .

Тъй като Англия се пробва да се измъкне от Европейски Съюз след 46 години участие , бракоразвод, който доста дипломати дефинират, че към този момент е направил Англия по-слаба , Помпео е подготвил тирада за по този начин наречените " специфични връзки " с Обединеното кралство .

Както Брекзит , по този начин и от време на време непредсказуемото президентство на Тръмп са обтегнали връзките сред международната мощ и Обединеното кралство , главен европейски съдружник на Съединени американски щати.

Тръмп би трябвало да посети Обединеното кралство през юни.
 Тръмп се готви за държавно посещаване в Англия през юни
Тръмп се готви за държавно посещаване в Англия през юни

Последното му посещаване е белязано от митинги и неодобрение в Обединеното кралство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР