Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен каза пред Си Ен

...
Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен каза пред Си Ен
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Независима Украйна ще надживее Путин

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен сподели пред Си Ен Ен, че самостоятелна Украйна ще я има доста по-дълго, в сравнение с ще го има Владимир Путин.

" По един или различен метод Украйна ще си бъде там и в един миг Путин няма да го има ", сподели Блинкен пред CNN.

Висшият американски посланик съобщи, че Съединени американски щати " работят със всички сили , с цел да лимитират, да спрат, да сложат завършек на тази преднамерена война, която Русия води ".

" Правим това посредством поддръжката, която предоставяме на Украйна всеки ден. Правим това посредством натиска, който упражняваме против Русия всеки ден ", сподели той, добавяйки, че вярата му е гибелта и заличаването да приключат " рано или късно ".

В изявлението му ТАСС открива различен акцент, като обръща внимание на коментар, че невлизането на Украйна в Северноатлантическия алианс не би трябвало да се приема като отстъпка на Русия .

" Не мисля, че това е отстъпка. Според мен това е единствено отражение на действителното положение на нещата, което е, че даже преди съветската експанзия Украйна нямаше да се причисли към НАТО на идващия ден ", сподели Блинкен, отговаряйки на въпрос дали думите на президента на Украйна Володимир Зеленски би трябвало да се одобряват като отстъпка, когато той разгласи нуждата от признание на обстоятелството, че страната няма да стане член на НАТО, предава думите му ТАСС.
 Зеленски загатна за
Зеленски загатна за " допустимо решение " за Крим и Донбас

Той е изгубил интерес към НАТО

Относно помощта на Китай

Съединени американски щати са загрижени, че Китай може да даде материална помощ на Русия на фона на войната в Украйна или да й помогне да заобиколи западните наказания , сподели Блинкен.

" Първо, има поддръжка от Китай в региона на реториката, най-малкото неналичието на недвусмислена позиция от страна на Китай във връзка с дейностите на Русия. Това опонира на всичко, с което Китай е устно зает, в това число главните правила на Устава на Организация на обединените нации, базово почитание към суверенитета на страните. Фактът, че Китай не осъди дейностите на Русия, приказва доста самичък по себе си - освен за Русия, Украйна или Европа, само че и за целия свят ", аргументира се Блинкен.

" Второ ", продължи той, " ние сме загрижени за опцията Китай да даде материална помощ на Русия или да подкопае наложените от нас наказания., когато съветникът по националната сигурност Джейк Съливан се срещна с китайския си сътрудник.
 Белият дом предизвести Китай за обилни последици, в случай че оказва помощ на Русия
Белият дом предизвести Китай за обилни последици, в случай че оказва помощ на Русия

Москва и Пекин отхвърлят Русия да е желала военна или друга помощ от Китай

Срещата сред члена на Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на ККП) , ръководителя на офиса на Комисията по външни работи на Централен комитет на КПК Ян Джиечи и съветника по националната сигурност Джейк Съливан в понеделник вечерта в Рим беше градивна , написа в сряда пекинският вестник Чайна Дейли .

" Срещата в понеделник сред високопоставени китайски и американски представители беше градивна, макар напрежението сред страните , и оказа помощ за превъзмогване на подозренията и отбягване на недоразумения ", отбелязва вестникът, цитирайки мнението на наблюдаващи. Тези китайски специалисти считат, че деветчасовият диалог сред основни чиновници от двете страни е бил значим за поддържането на световното съдействие в горещите точки .

Анализаторите показват, продължава вестникът на първа страница, че срещата е извършена в миг, когато двустранните връзки сред Пекин и Вашингтон станаха още по-напрегнати на няколко фронта, в това число неотдавна завършилата Олимпиада в Пекин и въпроса за Тайван. Атаките на Съединени американски щати против Китай поради обстановката в Украйна също " не способстват за решаването на рецесията, а в противен случай, водят до понижаване на китайско-американските връзки ", сподели Су Сяохуй, заместник-директор на американския отдел на Китай. Институт за интернационалните проучвания.
 Китай отхвърли
Китай отхвърли " нелепите " изказвания, че оказва помощ на Русия с оръжия

За разлика от Съединени американски щати Пекин в никакъв случай не наливал масло в огъня
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР