Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в сряда, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Блинкен казва, че САЩ и съюзниците от НАТО „трябва и ще“ продължат да подкрепят Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в сряда, че Вашингтон и неговите съдружници остават непоколебими в поддръжката си за Украйна против нашествието на Русия, макар подозренията по отношение на бъдещата помощ и безизходицата на място. |

„ Някои се съмняват дали Съединените щати и другите съдружници от НАТО в действителност не престават да стоят зад Украйна, до момента в който навлизаме във втората зима на бруталността на (руския президент Владимир) Путин “, сподели Блинкен.

„ Но отговорът е тук през днешния ден в НАТО е ясно и непоколебимо. Ние би трябвало и ще продължим да поддържаме Украйна. "

Има опасения, че неналичието на съответна поддръжка от Запада - в миг, когато е заплеснат от войната Израел-Хамас - - може в последна сметка да принуди Киев да търси компромис с Путин от позиция на уязвимост.

Западните чиновници упорстват, че остават ангажирани и не притискат Киев да договаря с Москва, макар че украинският върховен военачалник признава, че боевете са довели до кървава задънена улица.

Външният минист...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР