Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, в най-силната си публична

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, в най-силната си публична
Коментари Харесай

САЩ критикуват Израел за броя на цивилните жертви в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, в най-силната си обществена рецензия на държанието на Израел във войната против Хамас в южната част на Газа, съобщи, че има разминаване сред заявените планове на държавното управление да отбрани цивилни и жертвите , предава " Ройтерс ".

" Тъй като стоим тук съвсем седмица в тази акция на юг... остава неотложно Израел да даде преимущество на цивилната отбрана ", сподели Блинкен на конференция след среща с английския външен министър Дейвид Камерън във Вашингтон в четвъртък.

" И в действителност остава разлика сред... желанието да защитим цивилните и действителните резултати , които виждаме на място. "

Израел твърди, след нападението й против Израел преди два месеца и прави всичко допустимо, с цел да измъкне цивилните от заплаха, в това число предизвестия за военни интервенции.
 Блинкън има вяра, че Израел подхваща ограничения да отбрани цивилните на юг
Блинкън има вяра, че Израел подхваща ограничения да отбрани цивилните на юг

Служители на Организация на обединените нации оспорват това

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва настрана по телефона с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и краля на Йордания Абдула в четвъртък. Байдън акцентира сериозната нужда от отбрана на цивилните и от обособяване на цивилното население от Хамас, в това число посредством коридори, които разрешават на хората да се придвижват безвредно от избрани зони на военни дейности, сподели Белият дом.

Повече от, съгласно следеното от " Хамас " министерството на опазването на здравето в Газа.

Израелската войска в петък сподели, че 92-ма нейни бойци са били убити в боевете в Газа от началото на сухопътните нахлувания на 20 октомври.

Още стотици палестинци бяха убити, до момента в който Израел се биеше с бойците на Хамас в най-големите градове на линията Газа в четвъртък - 350 души, съгласно представителя на министерството на опазването на здравето в Газа Ашраф Ал-Кидра. Израел сподели, че неговите сили са умъртвили редица въоръжени лица в Хан Юнис,.
 Газа скара Израел и Организация на обединените нации
Газа скара Израел и Организация на обединените нации

Тел Авив упрекна Гутериш в поддръжка за " Хамас "

Арабските страни възобновиха натиска си за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа, като Обединените арабски емирства желаеха от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава в петък сутринта проекторезолюция.

Съединените щати и съдружникът им Израел се опълчват на прекратяването на огъня, заявявайки, че. Блинкън би трябвало да се срещне с висши дипломати от арабски страни, в това число Египет, в петък във Вашингтон.

Проектът беше променен, с цел да се каже, че както " палестинското, по този начин и израелското цивилно население би трябвало да бъде предпазено в сходство с интернационалното филантропично право " и " условие за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници ".

Резолюцията се нуждае от най-малко девет гласа " за " и без несъгласие от петте непрекъснати членки - Съединени американски щати, Русия, Китай, Франция или Англия, с цел да бъде призната. Съединени американски щати не поддържат по-нататъшни дейности от страна на Съвета сега.

С повишаването на натиска върху Израел поради цивилните жертви на неговата война за заличаване на Хамас, палестинската власт работи с американски чиновници по проект за ръководство на Газа след края на войната , заяви Bloomberg News.
 Нетаняху споделил на Съединени американски щати, че няма да допусне Палестинската автономност в Газа след края на войната
Нетаняху споделил на Съединени американски щати, че няма да допусне Палестинската автономност в Газа след края на войната

Изявленията на Нетаняху опонират на оповестената позиция на Съединени американски щати

Позовавайки се на палестинския министър председател Мохамад Щайе, се споделя, че пожеланият излаз би бил " Хамас " да стане младши сътрудник в Организацията за избавление на Палестина (ООП) , помагайки за построяването на нова самостоятелна страна, която включва Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим.

" Ако те (Хамас) са подготвени да реализират съглашение и да одобряват политическата платформа на ООП, тогава ще има място за диалози. Палестинците не би трябвало да бъдат разграничени ", сподели Щайе, добавяйки, че задачата на Израел да победи изцяло Хамас е нереалистична.

Тъй като не се вижда краят на боевете, висшият помощник на Белия дом по националната сигурност Джон Файнър сподели, че Съединените щати не са дали безапелационен краен период на Израел да приключи огромните бойни интервенции против Хамас в Ивицата Газа.

В южната част на Газа остават доста " законни военни цели " , в това число " доста, в случай че не и по-голямата част " от управлението на " Хамас ", сподели Файнър на форума за сигурност в Аспен във Вашингтон.

Междувременно заложниците, които към момента се държат от Хамас, са държани в изолираност в Газа макар апелите на Израел към Червения кръст да провежда визити и да ревизира тяхното богатство.
 Нетаняху заплаши
Нетаняху заплаши " Хизбула ", че при война ще трансформира Бейрут в Газа

Израелският министър председател приготвя армията за всеки сюжет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР