Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен снощи е разговарял по

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен снощи е разговарял по
Коментари Харесай

Антъни Блинкен е разговарял по телефона с намиращия се в руски затвор американец Пол Уилън

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен нощес е разговарял по телефона с американския жител Пол Уилън, който е арестуван в съветски затвор, заяви Си Ен Ен, като се базира на осведомен със случая източник, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Бившият американски морски пехотинец Уилън излежава в Русия присъда от 16 години за шпионаж.

Дипломат №1 на Съединени американски щати споделил на Уилън да " резервира вярата си " и че " ние вършим всичко допустимо, с цел да те върнем вкъщи допустимо най-скоро ", споделя източникът на Си Ен Ен. Това е вторият път, в който Блинкен беседва с Уилън, който е арестуван в Русия към този момент повече от четири години, прибавя източникът.

Разговорът се организира в миг, когато администрацията на Байдън продължава да се пробва да убеди Русия да одобри сериозното предложение за освобождението на Уилан, което тя е сложила на масата преди повече от осем месеца. Русия не е дала отговор на тези опити по значителен метод, обявиха двама чиновници на администрацията пред Си Ен Ен.

Липсата на значителен съветски отговор - наред с непозволеното задържане на репортера на " Уолстрийт джърнъл " Евън Гершкович по-рано тази година - е принудила Съединени американски щати да продължат да поставят старания за търсене на друго предложение, което да слагат на масата, изясни един от високопоставените чиновници на администрацията.

Администрацията на Байдън продължава да търси по целия свят оферти, които биха могли да подбуден Русия да освободи двамата непозволено арестувани американци, разяснява Си Ен Ен. По думите на сегашни и някогашни американски чиновници сега Съединени американски щати нямат арестувани високопоставени съветски шпиони, което постанова нуждата да се извърнат за помощ към съдружниците си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР