Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Китай в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Китай в
Коментари Харесай

Антъни Блинкен ще посети Китай в началото на февруари

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще посети Китай при започване на февруари, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати нямат желание да трансформират своя метод към Китай и гледат на връзките с Пекин в подтекста на конкуренцията сред двете страни, съобщи на постоянен брифинг представител на Белия дом.

Вчера в Цюрих се срещнаха министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и китайският вицепремиер Лю Хъ. Това бе контактът на най-високо равнище сред Съединени американски щати и Китай, откогато президентите на двете страни се договориха през ноември предходната година да потърсят сфери за вероятно съдействие.

Икономиките на Съединени американски щати и Китай, надлежно първата и втората по величина в света, сега се борят с разнообразни, само че взаимнообвързани провокации в търговията, технологиите и други сфери.

Двете страни си дадоха обещание да положат старания за изглаждане на разликите и " да не се допусне конкуренцията да прерасне в спор ".

Лю съобщи, че е подготвен за взаимна работа в търсене на общи позиции сред Пекин и Вашингтон.

" Независимо по какъв начин се трансформират събитията, би трябвало постоянно да поддържаме разговор и продан ", акцентира китайският представител.

Джанет Йелън възнамерява да пътува до Китай и приветства визити на свои китайски сътрудници в Съединени американски щати в близко бъдеще, заяви министерството на финансите на Съединени американски щати след вчерашната среща в Швейцария.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР