Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с палестинския

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с палестинския
Коментари Харесай

Антъни Блинкен се срещна с палестинския президент

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, съобщи и Ройтерс.

Блинкен се среща с Абас в миг, в който интернационалната общественост се притеснява, че войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “ може да обхване и Западния бряг. Това е първото посещаване на Блинкен на Западния бряг, откогато стартира войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “, което ръководи Ивицата Газа.

Изложбата в центъра на Йерусалим беше открита с минута безмълвие и химна на Израел

Срещата на Блинкен и Абас в Рамала е траяла към час. Двамата не застанаха по-късно пред медиите. Палестинският президент е споделил на Блинкен, че би трябвало да има неотложно прекъсване на огъня и до Ивицата Газа би трябвало да бъде позволена филантропична помощ, заяви представителят Набил Абу Редейнех.

Снимка: Ройтерс

На собствен ред американският държавен секретар е декларирал ангажираността на Съединени американски щати с достигането на филантропичната помощ до популацията на анклава и възобновяване на главните комунални услуги, съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър в обобщение на срещата.

Властите в Газа оповестяват за десетки жертви и над 100 ранени при израелски удар по бежански лагер

„ Държавният секретар е изразил и ангажираността на Съединените щати с реализирането на основателните желания на палестинците да основат своя страна “, добави Милър.

В Рамала през днешния ден Антъни Блинкен и Махмуд Абас „ са разискали какви старания би трябвало да се положат за възобновяване на спокойствието и стабилността на Западния бряг, в това число са говорили и за потребността да се спре екстремисткото принуждение над палестинци и да се държат причинителите на сходни прояви виновни “, осведоми още представителят на Държавния департамент.

По-рано израелският в. „ Таймс ъф Израел “ заяви, че Блинкен ще се срещне с Махмуд Абас, като се базира на неназован представител на палестинските управляващи. Според израелското издание срещата на Блинкен с Абас е отдадена на бъдещето на линията Газа след края на войната.

На 7 октомври бойци на „ Хамас “ направиха невиждана офанзива против еврейската страна - офанзива, която докара до ответна реакция на Израел, изразяваща се в предприемането на военни дейности против „ Хамас “ в линията Газа.

Снимка: Ройтерс

По-рано тази седмица на чуване в американския Конгрес Блинкен сподели, че „ на някакъв стадий ще е най-разумно една съживена и ефикасна палестинска власт да поеме ръководството на Ивицата Газа, като носи в последна сметка отговорност за сигурността “ в анклава.

Тогава палестинският президент Абас споделя, че предлагането на Блинкен може да бъде осъществено единствено с държавно решение на израелско-палестинския спор. Повечето членове на настоящето израелско държавно управление отхвърлят сходен вид, защото виждат в него опасност за еврейската страна.

За Париж и Берлин това бяха първите позволени от полицията сходни демонстрации

На срещата с арабски публични представители през вчерашния ден Блинкен не поддържа апелите за преустановяване на огъня, като настоя за паузи. Движението „ Хамас “ откри контрола над Ивицата Газа през 2007 година, като в профил от властта предвожданото от Махмуд Абас придвижване „ Фатах “.

Понастоящем придвижването управлява единствено палестинските региони на Западния бряг. Външните министри на Египет и Йордания Самех Шукри и Айман Сафади показаха през вчерашния ден след срещата с Блинкен в Аман мнението, че би било преждевременно да се приказва за бъдещето на Ивицата Газа, а първоначално е нужно да се приключи огънят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР