Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристига в Шанхай в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен пристига в Шанхай в
Коментари Харесай

Blinken разглежда връзките между САЩ и Китай при посещение, но търговията, Тайван, Tiktok са предизвикателства

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен идва в Шанхай в сряда с връзките сред Съединени американски щати и Китай на по-стабилна основа, само че с безнадежден набор от нерешени въпроси, застрашаващи стабилността на връзките сред световните противници.

Блинкен ще се срещне с бизнес водачи, преди да се насочи към Пекин за диалози в петък със своя сътрудник, министъра на външните работи Ван И, и евентуално среща с президента Си Дзинпин.

Посещението на Блинкен е последният контакт на високо равнище сред двамата народи, които, дружно с работни групи по въпроси от световната търговия до военната връзка, смекчиха публичната настървеност, която докара връзките до исторически дъна при започване на предходната година.

Но Вашингтон и Пекин реализираха дребен прогрес в ограничението на доставките на Китай на химикали, употребявани за създават фентанил, Тайван остава точка на възпламеняване и напрежението се ускорява поради поддръжката на Китай за Русия във войната й в Украйна.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР