Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен прави още едно спешно

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен прави още едно спешно
Коментари Харесай

Блинкен ще се върне в Близкия изток, за да се опита отново да помогне за посредничество при сделка за заложници, прекратяване на огъня

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прави още едно незабавно посещаване в Близкия изток, с цел да се опита да избави някакъв тип заложници и преустановяване на огъня договорка.

Блинкен е подготвен да отлети в неделя за петото си посещаване в разтърсвания от война район от 7 октомври, когато палестинската терористична група Хамас предприе скрита офанзива против Израел, убивайки повече от 1200 души и вземайки още няколкостотин заложници, карайки еврейската страна да й разгласи война в Газа.

Първият посланик на Съединени американски щати ще „ продължи дипломатическите старания за реализиране на съглашение, което подсигурява освобождението на всички останали заложници “, съгласно прессъобщение.

Блинкен също ще работи за обезпечаване на „ филантропична пауза “ във войната на Израел против Газа, с цел да усили помощта за палестинските цивилни – и в последна сметка да реализира изцяло спокойно съглашение, се споделя в изказването.

„ Той ще продължи да работи за попречване на разпространяването на спора, като съ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР