Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди, че администрацията на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди, че администрацията на
Коментари Харесай

Американските власти нарекоха Tik Tok заплаха за националната сигурност

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен удостовери, че администрацията на Байдън преглежда китайската обществена мрежа TikTok, благосъстоятелност на компанията ByteDance, като опасност за националната сигурност на страната, оповестява Lenta.ru.

Блинкен съобщи, че съществуват разнообразни способи за справяне с тази опасност и че тя би трябвало да бъде отстранена. Той направи тези забележки по време на чуване в Комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

По-рано през март Комитетът за задгранични вложения (CFIUS), възглавяван от Министерството на финансите, изпрати известие до TikTok, изискващо китайските притежатели на приложението да продадат акциите си.

В отговор на това ByteDance заяви, че 60% от акциите му са собсвеност на световни вложители, 20% - на чиновниците и 20% - на създателите.

КЕШ Медия напомня, че някогашният президент Доналд Тръмп също се опита в Съединени американски щати, само че решението му беше блокирано от американските съдилища. В момента повече от 100 милиона поданици на Съединени американски щати употребяват известното видео приложение.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР