Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е за шести път

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е за шести път
Коментари Харесай

Глад в Ивицата Газа и предстояща атака: САЩ и ООН с предупреждение

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е за шести път в Близкия Изток в търсене на „ вярната архитектура за дълготраен районен мир “ в срещи с водачите на Саудитска Арабия и Египет.

„ Трябва да настояваме за съглашение. Също по този начин посочихме на Израел, че би трябвало да има проект за Газа, когато спорът завърши “, акцентира той.

Организация на обединените нации за следващ път насочи апел към Израел да работи против повсеместния апетит в Газа. 

„ Нищо не оправдава отвратителния акт на „ Хамас “ от 7 октомври и нищо не оправдава груповото наказване “, безапелационен е генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Лекари доброволци описаха пред Организация на обединените нации за работата си в Газа.

„ Прекарах две седмици в болница „ Ал Акса “. Видях неща, след които към момента се събуждам нощем. Ужасяващи пострадвания, изключително на дами и деца “, изясни проф. Ник Мейнард, хирург от Оксфорд.

Израелската войска заяви, че е ликвидирала 90 въоръжени мъже и е арестувала други 160 при щурма си в болница „ Ал Шифа “ в Северна Газа. В същото време, Израел изрично отхвърля апелите да се откаже от офанзивата в южния град Рафа. 

Това се случва в болница в Газа

„ Имаме различия с Вашингтон не за потребността от елиминирането на „ Хамас “, а за влизането ни в Рафа. Ние не виждаме различен метод за унищожаването на „ Хамас “, без унищожаването на останалите им батальони там “, акцентира министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

В града има над милион бежанци , избягали от бойните дейности в другите елементи на Ивицата Газа. Израел дава обещание, че цивилните ще бъдат евакуирани преди офанзивата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР