Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че Вашингтон
Коментари Харесай

Вашингтон ще продължи да оказва подкрепа на Турция толкова дълго, колкото е необходимо

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през днешния ден, че Вашингтон ще оказва поддръжка на Турция " толкоз дълго, колкото е належащо " след земетресенията, които раздрусаха страната преди две седмици, предадоха Ройтерс и турската частна телевизия НТВ.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 493
Блинкън сподели това на взаимна конференция в Анкара със своя турски сътрудник след диалози през днешния ден. Това е първото посещаване на държавния секретар в страната, откогато е на този пост.

" Ще продължим да оказваме всякаква помощ на Турция. Станахме очевидци на голямо злополучие в засегнатия от земетресенията регион. От частния бранш на Съединени американски щати пристигна помощ в размер на 80 милиарда $ ", съобщи Блинкън, представен от турския ефирен канал.

Вчера Блинкън разгласи спомагателна помощ за Турция и заяви, че Съединени американски щати ще обезпечат по-дългосрочно подкрепяне на страната, припомня Ройтерс. Държавният секретар посети военновъздушната база Инджирлик за диалози за спомагателната помощ, която Вашингтон може да окаже. 

" Когато видите размера на вредите, броя на постройките, броя на жилищата, броя на домовете, които са били унищожени, ще са нужни големи старания за възобновяване, само че ние се ангажираме да подкрепим Турция в това ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР