Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че е

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че е
Коментари Харесай

Блинкън: Сделка за заложниците в Газа все още е възможна, но остава да бъдат решени много трудни въпроси

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през днешния ден, че е допустимо да се реализира договорка за освобождението на държаните от " Хамас " заложници, само че към момента има " доста сложни " въпроси за решение, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1555
Преговорите, включващи шефовете на разследващи служби на Съединени американски щати, Египет, Израел и Катар, за съглашение, което би довело до пауза в почналата преди четири месеца война на Израел в линията Газа, завършиха във вторник, без да е реализиран пробив.

Запитан дали е допустимо да се реализира съглашение за спиране на военните дейности преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан на 10 март, Блинкън сподели, че по-ранният отговор на " Хамас " за евентуална договорка е съдържал " изрично неизпълними условия ", само че е предложил опцията да се работи по съглашение.

" С нашите сътрудници от Катар, от Египет и Израел в този момент работим по този въпрос, освен това доста интензивно, с цел да се опитаме да реализираме договореност, и считам, че това е допустимо ", сподели американският посланик на конференция при посещаване в Албания.

" Има някои доста, доста сложни въпроси, които би трябвало да се решат. Ние обаче сме решени да създадем всичко допустимо за постигането на прогрес и да забележим дали можем да реализираме съглашение ", добави Блинкън.

Според осведомен източник шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е бил през днешния ден в Израел за спомагателни диалози.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР