Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън проведе телефонен разговор с

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

САЩ и НАТО са готови на нова среща, но Русия да спре агресията

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън организира телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, по време на който разиска по-нататъшни стъпки в съдействие с Русия след съвещанието на Съвета Русия-НАТО, извършено на 12 януари. Както обявиха в петък в Държавния департамент, Съединени американски щати и НАТО са подготвени за нова среща с Русия, оповестява ТАСС.

" Секретарят Антъни Блинкън беседва през днешния ден с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, с цел да обсъдят идващите стъпки след срещата на Съвета НАТО-Русия на 12 януари. Съединените щати и НАТО са подготвени да се срещнат още веднъж с Русия и са решени да продължат дипломатическия ангажимент и взаимен разговор ", се споделя в писменото изказване на представителят на външното министерство на Съединени американски щати Нед Прайс.

" Съединените щати и техните съдружници от НАТО са обединени в устрема си към дипломатически път и приканват Русия да предприеме незабавни дейности за деескалиран е на продължаващата си експанзия против Украйна ", се споделя в документа.
 Пентагонът удостовери: Без да навлизаме в детайлности, Русия интензивно работи за предлог
Пентагонът удостовери: Без да навлизаме в детайлности, Русия интензивно работи за предлог

Белият дом: Руски сътрудници сеят разделяне в държавни и обществени медии с истории за утежняване на живота

Обвиненията, че Русия готви някакъв предлог за нахлуването в Украйна , чути в Съединени американски щати, са голословни , те са удостоверение за продължаващия информативен напън върху Москва . Това се споделя в изказване на съветското посолство във Вашингтон .

" Взехме под внимание изказванията, направени от прессекретарите на Белия дом и Пентагона по време на брифинги на 14 януари по отношение на хипотетичната подготовка от Русия на предлог за навлизане в Украйна ", споделиха дипломатите. " Представители на администрацията към този момент в детайли разказват сюжетите на сходни провокации , акцентирайки датите на възможното начало на " интервенциите ". Както нормално, няма доказателства ".

" Такава дефиниция на въпроса удостоверява продължаващия информативен напън върху страната ни . Нещо повече, повтаря се същият сюжет: хвърля се сензация , която по-късно, неведнъж повторена от пресата , се трансформира в основната осведомителна пауза ", споделят от съветското посолството.

" От своя страна бихме желали да предупредим сътрудниците за сходни случки . Заявяваме още един път: обвиняванията против нас, които не стопират в Съединени американски щати (както на публично равнище, по този начин и в медиите), са неоснователни и не могат да имат никакви удостоверение ", сподели съветската дипломатическа задача.

Дипломатите означиха, че Русия е срещу войната и за " дипломатическо решение на всички интернационалните проблеми ". " Настоятелно призоваваме Съединените щати да работят всъщност, за да подсигуряват гаранции за сигурност въз основа на проектодоговорите, препоръчани от съветската страна ", прибавиха те.
 Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани Русия и Съединени американски щати да заобикалят ескалация
Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани Русия и Съединени американски щати да заобикалят ескалация

Световната общественост е обезпокоена, би било " злополука за Европа и целия свят "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР