Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Украйна в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Украйна в
Коментари Харесай

Блинкън е на посещение в Киев в знак на подкрепа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Украйна в символ на поддръжка за страната в миг, когато нарастват опасенията от съветска инвазия, заяви Агенция Франс Прес. В сряда той ще се срещне с президента Володимир Зеленски, а два дни по-късно Блинкън ще има среща с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева.

" Съединени американски щати не желаят спор. Ние желаеме мир ", споделя почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, представен от “Ройтерс “.

" (Руският) президент (Владимир) Путин има пълномощията си да предприеме стъпки за деескалиране на тази рецесия, тъй че Съединените щати и Русия да могат да продължат връзки, които не се основават на неприязън или рецесия “, споделя източникът на изданието: „ Сега сме на стадий, в който Русия може във всеки един миг да стартира офанзива против Украйна “

След Киев обиколката на Блинкън продължава в Берлин, където той ще се срещне с немския външен министър Аналена Бербок, а по-късно ще има обща среща с представители на Англия, Франция и Германия. Дискусиите ще се съсредоточат частично върху готовността на съдружниците да наложат „ съществени последствия и тежки стопански разноски на Русия “, оповестява Държавният департамент на Съединени американски щати.

Сергей Лавров към този момент разяснява, че Москва би приветствала дипломатическите старания на Съединени американски щати и повтори обвиняванията на Русия, че Украйна " саботира " съглашения, ориентирани към преустановяване на спора сред украинските държавни сили и проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Източници на " Ройтерс " от Държавния департамент показват угриженост по отношение на разполагането на съветски войски от понеделник в Беларус покрай южния ѝ фланг с Украйна. Москва и Минск споделят, че ще бъдат взаимни военни учения. Броят на съветските войски надвишава това, което Съединени американски щати биха очаквали при обикновено военно обучение и подозират, че евентуално може да се употребява за офанзива на Украйна

В понеделник Англия съобщи, че е почнала да доставя на Украйна противотанкови оръжия, с цел да ѝ помогне да се отбрани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР