Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Израел -

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Израел -
Коментари Харесай

Дипломат на важна мисия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Израел - първи стадий от негова обиколка в Близкия изток, която има за цел да затвърди прекратяването на огъня сред еврейската страна и Хамас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетът на Блинкън кацна тази заран на летище " Бен Гурион " край Тел Авив. Днес той ще беседва в Ерусалим с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и в Рамала, на окупирания Западен бряг, с палестинския президент Махмуд Абас, който обаче няма надзор над ръководената от Хамас линия Газа.

Освен консолидирането на примирието, друга цел на държавния секретар на Съединени американски щати е да форсира изпращането на филантропична помощ в бедния палестински анклав. На фона на визитата израелските управляващи позволиха доставката на храни, медикаменти и горива за частния бранш в линията Газа за първи път от експлоадирането на изблика на принуждение на 10 май, отбелязва Ройтерс.

В петък Израел и ислямисткото придвижване договориха с посредничеството на Египет съглашение за преустановяване на огъня, което към този момент се съблюдава. То постави завършек на най-сериозния изблик на принуждение сред Израел и палестинските групировки в линията Газа от 2014 година Искрата за палестинския ракетен обстрел и ответните израелски удари бе дадена от проектите на израелските управляващи за прогонване на палестинци от Източен Ерусалим, с цел да бъдат настанени на тяхно място еврейски заселници, и конфликтите сред израелската полиция и палестински стачкуващи към джамията Ал Акса. 248 палестинци, измежду които 66 деца, както и бойци на групировки, бяха убити в крайбрежния анклав. В Израел жертвите са 12, в това число тийнейджърка, дете и боец, показва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР