Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви в събота, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви в събота, че
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ са притеснени от руските намерения към Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи в събота, че страната му има " същински терзания " по отношение на дейностите и изказванията на Русия за Украйна , защото напрежението нараства, заяви Агенция Франс Прес.

" Имаме същински опасения по отношение на необикновената военна интензивност на Русия на границата с Украйна. Имаме същински терзания по отношение на част от реториката, която виждаме и чуваме от Русия, както и в обществените мрежи ", сподели Блинкън пред кореспонденти при посещаване в Сенегал.

Блинкън съобщи, че опасенията са споделяни и от съдружниците на Съединени американски щати, само че отхвърли да каже дали американското разузнаване счита, че съветският президент Владимир Путин цели да отнеме територия от Украйна.
 Украйна подвига 2 500 км гранична ограда с Беларус и Русия
Украйна подвига 2 500 км гранична ограда с Беларус и Русия

Украйна възнамерява нови военни учения през идващите две седмици

" Не знаем какви са желанията на президента Путин. Но ние знаем какво се е случвало в предишното. Знаем по какъв начин се опитваме да цитираме някаква илюзорна провокация от Украйна или която и да е друга страна и използваме това като опрощение за това, което Русия възнамерява да прави от самото начало ", сподели Блинкън.

Тук той има поради рецесията, която избухна през 2014 година към полуостров Крим.

Припомняме, че че Вашингтон да се вслуша в експертни оценки по отношение на нуждата от въздействие върху Украйна, с цел да може Киев да извърши отговорностите си по Минските съглашения.

" Отбелязваме думите на прессекретаря на Белия дом Джен Псаки за поддръжка за създаване на старания за разрешаване на спора в Донбас в сходство със споразуменията от Минск ", се акцентира в документа.

Посолството обръща внимание и на полемиките в локалните политически научни среди, в които по един или различен метод се повдига въпросът за методите за прекъсване на кръвопролитието в югоизточната част на Украйна.
 Пентагона: Русия струпва войски по границата с Украйна
Пентагона: Русия струпва войски по границата с Украйна

Ескалация на напрежението

" Можем единствено да приветстваме логиката, когато вместо халтурни русофобски клишета, специалистите дават уравновесени и рационални подсказвания на администрацията на Съединени американски щати. На първо място, че Киев най-сетне би трябвало да спре да саботира Минските съглашения ", се споделя в изказването.

Псаки сподели в петък на постоянен брифинг, че Вашингтон приветства редица изказвания на съветския президент Владимир Путин, които той направи на разширено съвещание на колегиума на съветското външно министерство в четвъртък. " Президентът Путин в речта си... засегна необятен набор от тематики, в това число връзките сред Съединени американски щати и Русия и нуждата от поддържане на разговор за разрешаване на доста разлики. Ние сме съгласни, " сподели тя.

Освен това представителят на Белия дом изясни, че Вашингтон поддържа изказванията на Путин за спокойно споразумяване в Източна Украйна.
 Морски пехотинци на Украйна с учения покрай анексирания от Русия Крим
Морски пехотинци на Украйна с учения покрай анексирания от Русия Крим

Ученията са симулирали отблъскването на вражеска офанзива

Според нея Съединени американски щати " поддържа усилването на напъните за реализиране на съглашение в границите на Минските съглашения и приканват за предприемане на незабавни стъпки за възобновяване на прекратяването на огъня ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР