Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви, че ударите по

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви, че ударите по
Коментари Харесай

Блинкън обяви: ударите на САЩ са ясно послание към проиранските групировки

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи, че ударите по проирански бойци в Ирак и Сирия трябвало да изпратят " мощно " обръщение за въздържане да не не престават да нападат американските сили, осведоми " Франс прес ".

" Надявам се, че посланието, изпратено от ударите нощес, ще бъде чуто и ще възпира бъдещи дейности ", посочи Блинкин пред кореспонденти по време на посещаване в Рим.

" Това деяние за самоотбрана за да се направи нужното за попречване на по-нататъшни офанзиви изпраща доста значимо и мощно обръщение ", добави той.

Пентагонът заяви, че три военни уреди, употребявани от подкрепяна от Иран милиция, са били ударени тази нощ - две в Сирия и едно в Ирак.

Уточнява се, че задачите са били употребявани от " подкрепяни от Иран милиции, които вземат участие в нападенияс безпилотни летателни апарати против американски военнослужещи и уреди в Ирак ".

На въпрос в Рим дали Съединени американски щати държат Иран виновен за нападенията, Блинкен сподели: " Редица групи, участващи в неотдавнашните офанзиви, са милиция, подкрепена от Иран. "

Въздушните удари по иракско-сирийската гранична зона бяха вторите офанзиви, подредени от президента Джо Байдън в отговор на удари по американските сили в Ирак.

Атаките бяха наказани от иракския министър председател Мустафа ал Кадхеми, който ги назова нарушаване на суверенитета на страната му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР