Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън кацна в Тел Авив

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън кацна в Тел Авив
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън кацна в Израел

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън кацна в Тел Авив през днешния ден , оповестява " Ройтерс ". е част от обиколка в Близкия изток, с цел да покаже солидарността на Вашингтон с Израел след, както и за попречване на разширението на спора.

Блинкен също по този начин ще се опита да помогне за , отвлечени от " Хамас ", някои от които са американци. Той ще подкрепи договарянията с на цивилни от Газа отвън анклава преди.

След визитата си до Израел Блинкен ще се насочи към Йордания, където ще се срещне с крал Абдула и президента на Палестинската автономност Махмуд Абас.
 Израел порази над 500 стратегически цели в Газа
Израел порази над 500 стратегически цели в Газа

Израелската войска рапортува за стотици премахнати палестински терористи

Пътуването идва на фона на в 75-годишната история на спора си с палестинците. Израел даде обещание да унищожи придвижването " Хамас ", което ръководи линията Газа, като отмъщение за офанзивите, като, с цел да спре храната и горивото да доближават до 2,3 милиона поданици на анклава.

Високопоставен чиновник на Държавния департамент, който приказва при изискване на анонимност, сподели, че Вашингтон работи за прогрес в договарянията за обезпечаване на безвредно прекосяване на цивилни , в това число американци, в Газа. " Има общественост от порядъка на 500 до 600 палестински американци... пребиваващи в Газа . Някои от тях желаят да изоставен...и ние работим за образуване на безвредно прекосяване ", сподели служителят. Съединените щати водят интензивни диалози с държавните управления на Израел и Египет, с цел да оказват помощ за организирането на това, изясни той.

Друг приоритет за Блинкен ще бъде да съобщи обръщение за и всички подкрепяни от Иран групи, с цел да се избегне намесата им в спора.

 Муктада ал-Садр: Арабските водачи са срам, не оказват помощ на палестинците
Муктада ал-Садр: Арабските водачи са срам, не оказват помощ на палестинците

Иракският шиитски водач ще доставя вода и храна в Газа

" Имаме мощно желание да демонстрираме посредством това посещаване и посредством идващите визити, че сме решени да държим други страни отвън този спор ", сподели служителят.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, разгласи пред водачи на еврейската общественост във Вашингтон, че разполагането на американски военни кораби и самолети по-близо до Израел би трябвало да се преглежда като сигнал към Иран , който поддържа Хамас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР