Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е заплашил Русия със

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е заплашил Русия със
Коментари Харесай

Блинкън заплаши Лавров със сурови последици при руска атака срещу Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е заплашил Русия със " сурови последствия " при вероятно навлизане в Украйна по време на телефонен диалог с първия посланик на Москва Сергей Лавров във вторник, оповестяват от американското външнополитическо ведомство, представени от " Фокус ".

" Държавният секретар Антъни Блинкън беседва през днешния ден с съветския външен министър Сергей Лавров в продължение на писмения отговор на Съединени американски щати на съветските оферти за сигурност.

Държавният секретар акцентира готовността на Съединени американски щати, както двустранно, по този начин и със съдружници и сътрудници да продължат значителния продан с Русия за взаимните опасения в областта на сигурността ", се споделя в прессъобщението.

Държавният департамент добави, че Съединени американски щати имат намерение да водят разговор в цялостна съгласуваност със своите сътрудници и съдружници.

Същевременно " държавният секретар прикани за незабавна деескалация на Русия и евакуиране на войските и оборудването от границите на Украйна. Той акцентира, че по-нататъшното навлизане в Украйна ще бъде посрещнато с бързи и сурови последствия и прикани Русия да следва дипломатическия път ", гласи прессъобщението на Държавния департамент.

Блинкън акцентира уговорката на Съединени американски щати към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, както и " правото на всички страни да дефинират своята външна политика и съюзи ", се споделя в изказването.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР