Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е казал на китайския

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е казал на китайския
Коментари Харесай

САЩ отправиха „кристално ясно” предупреждение към Китай

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е споделил на китайския външен министър Ван И, че Вашингтон се опълчва на дейностите на Пекин, които ускоряват напрежението в Тайванския пролив, съобщи Ройтерс, като се базира на източник от Държавния департамент.

Според източника на едночасовата среща в коридорите на форума на Г-20 в Рим Блинкън е изразил " кристално ясно ", че Съединени американски щати са срещу всевъзможни опити на Китай едностранно да промени статуквото. Съединени американски щати желаят да се оправят с интензивното съревнование сред двете водещи международни стопански системи, сподели източникът и добави, че две страни са признали значимостта на отворените линии за връзка сред тях.

Всеки спор сред Тайпе и Пекин би бил злополука освен за Тайван, само че и за Китай и останалия свят, съобщи през днешния ден за Франс прес тайванският външен министър Джоузеф Ву. Напрежението ескалира паралелно с все по-честите навлизания на китайски самолети във въздушното пространство на Тайван. Комунистическите управляващи в Пекин считат Тайван за своя провинция, на която е предопределено да се върне в лоното му, в случай че би трябвало и със мощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР