Държавният секретар на Мейн в четвъртък постанови, че бившият президент

...
Държавният секретар на Мейн в четвъртък постанови, че бившият президент
Коментари Харесай

Държавният секретар на Мейн дисквалифицира Тръмп от първичното гласуване

Държавният секретар на Мейн в четвъртък постанови, че някогашният президент Тръмп е дисквалифициран от заемане на служба и от присъединяване в първичното гласоподаване в щата според раздел 3 от 14-та корекция поради ролята му в ян... 6, 2021 година нахлуване против Капитолия на Съединени американски щати.

„ Конституцията на Съединени американски щати не толерира посягане върху основите на нашето държавно управление и раздел 336 изисква от мен да работя в отговор “, държавният секретар Шена Белоус, демократ, написа в решението си.

„ Като се има поради късата времева рамка, включените нови конституционни въпроси, значимостта на този случай и идните крайни периоди за подготовка на бюлетините, ще преустановявам действието на моето решение, до момента в който висшестоящият Съдът се произнася по всяко обжалване или времето за обжалване… е изтекло “, добави Белоус.

Върховният съд на Колорадо постанови, че Тръмп е дисквалифициран от гласуването в този щат – решение, което беше отсрочено до 4 януари и е се апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати.

Това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР